Κέρδισε eatCoins
Νικόλας της Σχοινούσας
Περιγραφή
Ναυτικός και ψαράς ο Νικόλας της Σχοινούσας (για πολύ λίγους Νικόλαος Παπαδημητρίου). Γνώριζε όσο κανένας άλλος τα περάσματα και τα λημέρια των ψαριών στο Αιγαίο, τα χούγια τους αλλά και τις νοστιμάδες τους.Έτσι αποφάσισε και έκανε το στέκι θαλασσινών εδεσμάτων στο νησί του , τη Σχοινούσα.Ο Νικόλας της Σχοινούσας σήμερα ταξιδεύει σε μακρινές και απέραντες θάλασσες ψάχνοντας ίσως για καλούς ροφούς ή παχουλές τσιπούρες.
Η κόρη του Σοφία, από μικρή δίπλα του στη βάρκα αλλά και στη σχάρα με τους σαργούς ή τη σφυρίδα, συνεχίζει στη Σχοινούσα αλλά και στη Γλυφάδας (πάνω στο κύμα), αυτό που της έμαθε ο πατέρας της, να ξεχωρίζει την καλή ψαριά και να την μαγειρεύει αυθεντικά αιγαιοπελαγίτικα. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Σήμερα, το menu του «ΝΙΚΟΛΑ ΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ» στην Γλυφάδα επιμελούνται chefs, όπου μπορείτε επιπλέον να απολαύσετε ιδιαίτερες γεύσεις όπως ολόφρεσκο αφρόψαρο sashimi, σαλάτα ταμπουλέ με λακέρδα, maki roll με καβούρι..... Με εξαιρετικά υλικά (όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο), προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, μαγειρέματα ελληνικά και όχι μόνο, φρεσκοφτιαγμένα (ακόμα και τα γλυκά της), η Σοφία θα γεμίσει το τραπέζι σας με μυρωδιές και γεύσεις ταξιδιάρικες. Όλα αυτά βεβαιώς, επικυρωμένα –κάθε χρόνο- με το βραβείο «Ελληνικής κουζίνας» σε σχεδόν όλους τους γνωστούς γαστρονομικούς διαγωνισμούς για τον «ΝΙΚΟΛΑ ΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ» στην Γλυφάδα!